Haffenden House Photos: PARA-project

Sandwiched between two houses on a quiet residential street in Syracuse, New York is PARA-project’s Haffenden House.

The cuboid structure has a translucent silicon-filled fabric skin that fills the interior with natural light. The second and main floor of the house is a library separated from the third floor by a bowl-shaped division (third image down), which maximizes light between levels.

The occupants of Haffenden House, two poets who use it as a writing studio, get to enjoy their surroundings in suburbia from what looks to be a sunken hot tub in front of the home’s massive rear-facing floor-to-ceiling window.

Suburban bliss: achieved.

Haffenden House-1 Haffenden House-4 Haffenden House-2 Haffenden House-3

Developments featured in this article

More Like This

Facebook Chatter