BuzzBuzzHome Corp.
May 7, 2011

This one had us drooling! It’s an incredible home in Sydney Australia, designed by the multi-award winning firm MCK Architects (their website, too, is worth a peak). Sitting on a steep and awkwardly shaped lot near the Lane Cove river, the building plays cleverly with angles, levels and ledges.

Take it from the architects themselves:

“The first floor shingle box remains largely recessive from the river side. Generous circulation zones greet the user upon entry. A wedge-shaped joinery box floating in plan like an island, separates the circulation zones from the main living zone, and thus heighten the experience of the journey through the space. The main living zone is a bent tube shaped form with the kitchen as the fulcrum. From this space, significant views can be obtained of the local natural precinct.”

Check the pics!

Quite the living space

We love the curved wood in the kitchen

It helps that the views are  sensational

Not a shabby backyard

Cove Lane river beyond

Developments featured in this article

More Like This

Facebook Chatter